-
Hytter for høstens beste sjøørretfiske
-
Fisketips for fluehuer
-
Ta Mjølkevegen til ørreten
-
Fiske og turer i ukjente Engerdal
-
Nye fiskehytter på Inatur
-
16 av 33 stengte elver i Sør-Norge åpner for begrenset fiske
-
10 anbefalte fjellvann for sommerens ørretfiske
-
Tipsene som tar deg til lett tilgjengelig fjellfiske i Lesja
-
Isfritt til 1200 moh – tidlig start på fjellfisket
-
Hytter i sjøkanten
Fisketips for seinhøsten
Selv om mange kortområder er stengt, er det alltid mulig å komme seg på fisketur før isen legger seg. Her får du tipsene for hvor du kan svinge stanga i oktober.
Noen dager er det som om vannene er tomme, og jo lenger det går mot vinter, jo mer roer det seg. Men skogen er på sitt vakreste, høstfisket har noe spesielt ved seg og for den som vil finnes det fortsatt noen fiskeplasser som gir mulighet for å kjenne liv i enden av snøret.
Her kan du svinge stanga i hele oktober:
Oslomarka
Oslomarka er et av Norges mest kjente friluftsområder, med over 500 vann fordelt på 13 kommuner. Osloskogene er lett tilgjengelige fra sentrum av hovedstaden og byr på kortreiste naturopplevelser året rundt. Sesongen strekkes lengst i de lavereliggende vannene i Østmarka. Husk at fisket i elver og bekker og under 100 meter fra elve- og bekkeos er stengt 15.09.–15.11.
Markas indre deler er lett tilgjengelig med sykkel eller kano, perfekt for de som søker ro og en pause fra maset i sentrum. Med hundrevis av vann å velge mellom, og en rekke forskjellige innfallsporter kan du utforske både små skogstjern og større innsjøer.
Flere av vannene er tilgjengelige fra parkeringsplasser eller via offentlig transport, noe som gjør det enkelt å komme seg til fisken. Her finner du gode tips til fiskevann ved alle innfallsportene til marka.
Midtre Degernes Grunneierlag
Midtre Degernes Grunneierlag i Degernesfjella i tidligere Østfold tilbyr fiske i 63 vann spredt utover et naturskjønt område, med enkel tilgang fra flere stier og skogsbilvei.
Degernesfjella ligger i Degernes sør i Rakkestad kommune, og er et skogsområde med en rekke vann, tjern og dammer. I motsetning til hva navnet tilsier er det ingen store fjell, men derimot mye fjell i dagen og et småkupert terreng dominert av furu- og granskog.
Området er godt egnet for både korte fisketurer og lengre utflukter, der du kan finne mindre besøkte vann lenger unna veier og stier.
Finnemarka utenfor Drammen
Finnemarka dekker et stort område med 170 vann, lett tilgjengelig via et godt utbygd nettverk av stier og skogsbilveier. Området er kjent for varierte terreng, spesielt i de nordlige delene, hvor du finner kupert landskap med furuskog og myrer.
Her finner du vann som passer for korte og lange turer, og området byr på mange muligheter for å kombinere fiske med naturopplevelser. De fleste vannene kan nås til fots, med gode muligheter for både fiske fra land og i båt.
Fellesfiskekort for Finnemarka
Sone 5 – Sel i Gudbrandsdalslågen
Sone 5 i Gudbrandsdalslågen er kjent for klart, stille vann og flott ørret og harr som du kan se beite på nymfer i det klare vannet. De ser også deg svært godt. Ha det i bakhodet når du går langs elva.
Området nord for Otta er lett tilgjengelig, med parkeringsplasser i nærheten og godt merkede stier som fører til elvebredden.
Selsvollene er spesielt godt egnet for fluefiske etter harr og ørret, og fluesonen er godt tilrettelagt med gapahuk og ildsted ved sonens ende. Populært område blant fluefiskere.
Fiskekort - Sone 5 (Sel) i Gudbrandsdalslågen
Skaret og Rødalen, nær Molde
Sylte og Malme Grunneierlag forvalter fiske i 12 vann på Skaret og Rødalen, med god tilgjengelighet fra både Rødalen og Skaret, som gir tilgang til flere vann via godt merkede stier. Generelt er det god tetthet av ørret i alle vanna. Det er derfor god sjanse for å få ørret, men for tiden er det få vann som har stor ørret. Det forekommer likevel ørret opp mot kiloen i enkeltvann. Grunneierlaget vil gjennomføre tiltak for å øke størrelsen på ørret i noen av vatna.
Skarvatnet og Langdalsvatnet har fin strandlinje og er enkle å nå, mens de mindre vannene er mindre tilgjengelig. Området byr på både korte turmuligheter og lengre utflukter i naturskjønne omgivelser, med muligheter for å kombinere fiske med fotturer gjennom det varierte terrenget.
Fiskekort for Skaret og Rødalen
Innlandsfiske nær Trondheim
Trondheim Omland Fiskeadministrasjon (TOFA) forvalter fisket i Bymarka, Leinstrandmarka, og Malvikmarka, områder som er lett tilgjengelige for fiskere i Trondheim og omegn. Disse områdene tilbyr fiske i flere vann og tjern, der ørret er den vanligste fiskearten.
Områdene har varierende terreng med alt fra større vann til mindre tjern, som kan nås via stier og skogsbilveier. Jonsvannsområdet, inkludert Jonsvatnet og nærliggende vann, er også en del av TOFAs ansvarsområde. Det er viktig å merke seg at Jonsvatnet er en drikkevannskilde, og det er derfor strenge regler for fisket her. Fisk fra båt og land er tillatt i enkelte deler av området, men garn- og oterfiske er ikke tillatt.
Klæbu Grunneierlag forvalter også et større fiskekortområde nær bartebyen.